Pascal Broch Man of the Match FC 's-Gravenzande - RVVH 5 - 1

24 maart 2018

FC ’s-Gravenzande werkt aan doelsaldo

De uitwedstrijd tegen RVVH leverde voor FC ’s-Gravenzande een 0-4 overwinning op. De Ridderkerkers zaten, net voor de winterstop, in een mindere periode. Maar het gaat nu aanmerkelijk beter, want uit de laatste 3 wedstrijden werden 7 punten binnengehaald. Beide ploegen kunnen de punten dus hard gebruiken, en was de leuze: ’Afhaken of aanhaken’ zeker van toepassing. RVVH wil verder weg komen uit de onderste regionen, en FC ’s-Gravenzande wil niet verder wegzakken.

Het werd uiteindelijk een klinkende 5-1 overwinning voor FC ’s-Gravenzande. Met deze uitslag deed de thuisploeg goede zaken door wat meer afstand te nemen van de staartploegen, en worden de zorgen voor de Ridderkerkers alsmaar groter, want zij staan nu op een rechtstreekse degradatieplaats. Dat die ruime overwinning na de eerste 45 minuten op het scorebord zou staan had niemand kunnen denken. De eerste helft ging gelijk op met in de aanvangsfase twee mogelijkheden voor de thuisploeg.

Een voorzet van Patrick Triep werd tot hoekschop verwerkt, en op aangeven van Sander Koeleman stond David Belic vrij voor het doel, maar schoot hoog over. Voor RVVH was Sanzio Dieterich gevaarlijk in de 11e minuut, maar zijn schot werd door de FC ’s-Gravenzande verdediging geblokt. RVVH kwam na bijna een kwartier spelen op voorsprong. Nadely Fortes kreeg alle ruimte vlak voor de 16 meterlijn om tot een schot te komen waarop Danny Koning geen antwoord had: 0-1. Maar lang duurde die voorsprong niet, want 4 minuten later was het Sander Koeleman die net buiten bereik van doelman Danny Spelde de bal in de linkerhoek schoot: 1-1.

In de 22e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen Guytano Dos Santos de bal tegen de paal schoot, en in de rebound de bal in het zijnet zag belanden. Tegenvaller voor de Ridderkerkers was het uitvallen van doelman Danny Spelde. Hij raakte kennelijk in de warming-up al geblesseerd, maar kon uiteindelijk niet verder, zijn vervanger was Donovan Levestone. Op slag van rust was er nog een kansje voor David Belic, na een voorzet vanaf de rechterkant, maar kopte de bal over.

In de tweede helft een beter spelend FC ’s-Gravenzande. Dat resulteerde al na twee  minuten in een prima mogelijkheid voor Yuri Westhoff, na voorbereidend werk van Roy Vermolen en Patrick Triep, maar de RVVH doelman was net iets eerder bij de bal. Nadat Roy Vermolen in de 55e minuut de bal over de lat schoot, was het een minuut later David Belic die FC ’s-Gravenzande op een 2-1 voorsprong bracht op aangeven van Frank Broos.

Kort hierna moest Dirk van Leenen een hoekschop weggeven toen Patrick Triep goed voorgaf en David Belic klaarstond het af te ronden. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg, Ziko Özdemir lanceerde Patrick Triep, gaf de bal op maat voor aan Yuri Westhoff en met een fantastische uithaal bracht hij de stand op 3-1.

RVVH wist dat de wedstrijd toen gespeeld was, zij kwamen nog maar sporadisch in het vijandelijk doelgebied. Een schot recht op doelman Danny Koning was de beste mogelijkheid. In de slotfase was het Roy Vermolen, die een op het oog niet al te moeilijke bal toch in het doel zag verdwijnen stijf langs de paal: 4-1.

Uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Yuri Westhoff goed in, maar doelman Donovan Levestone tikte de bal over de lat. Uit deze hoekschop werd de bal in eerste instantie weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Roel Stoffels die de eindstand op 5-1 bracht.

Een prima overwinning in een sportief treffen waarbij scheidsrechter Bilal Sahiner de kaarten op zak kon houden.

Vice voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Martin van Doorne overhandigt Pascal Broch samen met  balsponsor  John Labigar namens Wattco.nl  "Slimme Energie" de prijs te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (86. Brian van de Mast), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos (67. Keke Stam), Samet Dag, Ziko Özdemir, David Belic (76. Roel Stoffels)

Opstelling RVVH: Danny Spelde, (36. Donovan Levestone), Wouter Swart, Papito Merencia, Nedely Fortes, Sanzio Dieterich, Jesse Eggers, Agbor Eyongakpa (46. Shamir de Jesus), Guytano Dos Santos, Mauro Koppert, Dirk van Leenen, Jessie Proost

Scheidsrechter: dhr. B. Sahiner uit Oss, assistenten dhr. C.S. Hoogland uit Hoorn en dhr. D. van Veenendaal uit Weert

Scoreverloop: 14. Nedely Fortes 0-1, 17. Sander Koeleman 1-1, David Belic 2-1, 73. Yuri Westhoff 3-1, 79. Roy Vermolen 4-1, 88. Roel Stoffels 5-1