Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - v.v. Rijsoord 3 - 0

07 april 2018

FC ’s-GRAVENZANDE BINDT OOK RIJSOORD AAN ZEGEKAR

FC ’s-Gravenzande begon 2018 slecht met nederlagen tegen Ter Leede, Achilles en Rijnvogels. Daarna werd echter gelijk gespeeld tegen topploeg SteDoCo en vervolgens alleen nog maar gewonnen. Of het nu competitie, beker, Haaglanden Cup of Pierre van Zinnen bokaal betrof ??.. de ’s-Gravenzanders blijven al weken aan de positieve kant van de score. Op zaterdag 7 april werd daar een nieuwe overwinning aan toegevoegd, doordat Rijsoord met 3-0 aan de zegekar gebonden werd.

Zelden zal een speler zo onbewust een hattrick gerealiseerd hebben. Yuri Westhoff trof deze zaterdag maar liefst drie maal doel, maar het ene doelpunt was nog toevalliger dan het andere. Eigenlijk zat de succesvolle spits van FC ’s-Gravenzande helemaal niet goed in de wedstrijd. Zijn normale kwaliteiten in het ontvangen, afschermen en kaatsen van de bal kwamen tegen de Kraaien in het geheel niet uit de verf. Desondanks wist hij de wedstrijd dus met drie doelpunten te beslissen.

In de 14e minuut schampte Westhoff de bal met het hoofd uit een harde voorzet (of was het een schot?) van links van Frank Broos. Het leer kreeg hierdoor dusdanig vreemde bewegingen mee dat de Rijsoordse keeper het behandelde alsof het een hete aardappel was. Via de sluitpost verdween de bal dan ook in het doel: 1-0.

In de 35e minuut was het wederom Frank Broos, ditmaal over de rechterkant, die voor het voorbereidende werk zorgde. Yuri Westhoff had alle gelegenheid om de bal op welke manier dan ook, tegen de touwen te werken, maar maaide eigenlijk jammerlijk mis. Dit bracht de Rijsoord-Keeper echter precies genoeg in verwarring om de bal tergend langzaam over de doellijn te zien rollen: 2-0.

In de 79e minuut was het alweer Frank Broos die de bal panklaar voor Yuri Westhoff in het strafschopgebied bracht, maar deze verloor het leder aanvankelijk volledig uit het oog. Toen hij er alsnog zicht op kreeg was hij wel in staat om met een simpel hakballetje de bal over de lijn te werken: 3-0.

Al met al was het een zeer matige wedstrijd, waarin Rijsoord slechts sporadisch richting het doel van Danny Koning trok (deze hoefde in de hele wedstrijd slechts één maal handelend op te treden) en FC ’s-Gravenzande ver verwijderd bleef van het niveau dat de ploeg van Richard Elzinga in voorgaande wedstrijden ten toon wist te spreiden.

Theoretisch zal degradatie wellicht nog mogelijk zijn, maar in de praktijk behoort dit, mede door de resultaten van de ploegen mager op de ranglijst, niet meer tot de mogelijkheden. De doelstelling van handhaving in de hoofdklasse zal dus normaal gesproken wel behaald worden.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Yuri Westhoff samen met  balsponsor  Armando Schröder namens SPB Personeelsbemiddelin de prijs te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande: Koning, Stam, de Groot, Broch, Vermolen, Triep (77:Biesheuvel), Koeleman, Westhoff, Broos, Belic (57: Stoffels), Ozdemir

Rijsoord: Bekkers, Gerardus, Hartman, van Dongen (57: Promes), van Bruggen, el Koubai, de Groot (46: Lioe Anjie), Rahli, Hoogendijk, Jacobs (46:Jacobs), Berends