Samet Dag Man of the Match FC 's-Gravenzande - Nootdorp 0 - 1

28 april 2018

FC 's-Gravenzande gunt Nootdorp de punten

Beide ploegen kennen elkaar al jaren en al net zo lang worden er pittige partijen tegen elkaar gespeeld waarin de gemoederen vaak behoorlijk oplopen. ”Zonder strijd geen overwinning” is de leus die beide ploegen hanteren. Mede door een enthousiast meelevend publiek van beide partijen, zijn dat ingrediënten voor spannende wedstrijden.

Het belang van deze wedstrijd was voor FC ’s-Gravenzande minder dan voor Nootdorp. Deze wedstrijd is nog voor de 2e periode die werd gewonnen door Ter Leede. De punten, daar gaat het om. FC ’s-Gravenzande heeft zich op een veilige positie genesteld wat nog niet voor Nootdorp geldt. Deze wedstrijd stond al tweemaal eerder op het programma maar werd afgekeurd.

Eerste helft

Na het bereiken van de finale in de strijd om de districtsbeker West II was de vraag hoe FC ’s-Gravenzande voor de dag zou komen tijdens de inhaalwedstrijd tegen Nootdorp. De thuisploeg had de beste kansen om op voorsprong te komen.

De eerste poging was voor Frank Broos uit een vrije trap van Sander Koeleman, maar hij kopte de bal naast. Hierna was het Nootdorp dat tweemaal gevaarlijk was. Een vrije trap van Mike Hollenberg ging over en vervolgens was het Polino Luiza die zijn inzet via Danny Koning weer terug zag komen waarna in de rebound Marcley Manuele inschoot, maar ook nu stond de doelman op de juiste plaats. Een snelle uitbraak van Randy Stanneveld leverde ook geen succes op voor Nootdorp, hij schoot de bal net over de lat.

Aan de andere kant zat het de thuisploeg niet echt mee. Op aangeven van Patrick Triep uit een hoekschop kopte Ruben de Groot goed in, maar kon de verdediging de bal van de lijn wegwerken.

Een inzet van Samet Dag van zo’n 25 meter werd door Yannick Blom ook bijna op de doellijn gepareerd en op aangeven van Samet Dag kopte Yuri Westhoff de bal naast het doel. In de slotfase was het Richard Kasius van Nootdorp die de bal over het doel schoot en Yuri Westhoff zag zijn inzet door doelman Yannic Augustinus bijna op de doellijn weggewerkt.

Niet scherp genoeg

Bij aanvang van de tweede helft was er na een solo van Samet Dag nog een kansje, maar kon niet tot een schot komen. In de 60e minuut kwam Nootdorp, zomaar uit het niets op voorsprong. Een vrije trap van Polino Luiza verdween tot ieders verbazing in de linkerbovenhoek, of dat zo bedoeld was blijft een vraag, maar hij telde wel. Hierna was het FC ’s-Gravenzande dat probeerde weer op gelijke hoogte te komen.

Een inzet van Roel Stoffels werd door de Nootdorp doelman tot hoekschop verwerkt en ook Sander Koeleman had het vizier niet op scherp staan en schoot over. Uit een voorzet maaide invaller Keke Stam finaal over de bal, en vervolgens was het Yuri Westhoff die de bal over de lat schoot. Irritant was dat een aantal spelers van Nootdorp telkens ’omvielen’ om zo kennelijk wat tijd te rekken.

In de slotfase nogmaals een kans voor Yuri Westhoff, hij schoot weer over, en een inzet van Roel Stoffels kwam recht in de handen van de Nootdorp doelman. De echte scherpte was er deze middag niet bij FC ’s-Gravenzande, en dat was toch wel jammer. Nootdorp deed in elk geval goede zaken, en het is voor FC ’s-Gravenzande zaak in de resterende vier wedstrijden er weer voor de volle 100% voor te gaan.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Samet Dag samen met  balsponsor  Nico van Beek namens Koolschijn de prijs te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot (71. Twan van Meerten), Roel Stoffels, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (71. Keke Stam), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Nootdorp: Yannic Augustinus, Yannick Blom, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Polino Luiza, Jeffrey Flohr (80. Ener Nikocevic), Marcley Manuela (89. Leroy Versteegen), Richard Kasius, Gillian Pieper, Randy Stanneveld, Roy Beijer (89. Gerard Rust)

Scheidsrechter: dhr. W. (Wouter) Wiersma uit Drachten; assistenten: dhr. C.S. Hoogland uit Hoorn en dhr. H. Harleman uit Staphorst

Scoreverloop: 60. Polino Luiza: 0-1