Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - AVV Swift 4 - 2

08 september 2018

FC ’s-Gravenzande haalt volle winst binnen tegen Swift

In de eerste thuiscompetitiewedstrijd van dit seizoen was het Amsterdamse Swift te gast op het Juliana Sportpark. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar voor het eerst en daar hield FC ’s-Gravenzande nou niet bepaald een goed gevoel aan over. Tweemaal werd er verloren, uit met 3-1 en thuis met 2-5, dus tijd voor een sportieve revanche. Swift verloor haar eerste wedstrijd thuis met 1-2 tegen Smitshoek en FC ’s-Gravenzande keerde met een nederlaag terug uit Katwijk in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels. Beide ploegen waren dus gebrand op de eerste competitie zege.

Eerste helft in evenwicht

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd, niet op achterstand komen was kennelijk het devies vooraf. Swift deelde met twee kansjes de eerste plaagstootjes uit. Guido de Graaf zag zijn inzet weggewerkt en Max Gerard van Wakeren zag zijn schot door Danny Koning gestopt. De eerste kans voor de thuisploeg kwam van Frank Broos, hij schoot goed in maar doelman Joost Meendering werkte de bal weg.

Uit een voorzet van Max Gerard van Wakeren moest doelman Danny Koning in actie komen, maar hij werkte de bal weg uit het doelgebied. Ook een inzet van Mathieu Christianen leverde niet het gewenste succes op voor de gastploeg, ook nu stond de doelman op de juiste plaats. Hoogstaand was het allemaal nog niet tot dan toe, maar de laatste 15 minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel. Dat leverde een serieuze kans op voor Yuri Westhoff op aangeven van Patrick Triep, maar de paal voorkwam de eerste treffer. Nadat Twan van Meerten zijn schot zag gekeerd was het drie minuten voor rust wel raak. Een op maat gegeven bal van Frank Broos vanaf links werd door Yuri Westhoff binnengekopt: 1-0, dat was ook de ruststand.

Tweede helft voor de thuisploeg, jammer van de laatste 10 minuten

De eerste mogelijkheid na rust was voor Swift, uit een hoekschop was het Guido de Graaf die de bal rakelings over de lat kopte. Maar al snel hierna was het de thuisploeg die de stand verdubbelde. Een voorzet van Twan van Meerten kwam via het hoofd van Frank Broos voor de voeten van Yuri Westhoff die met een fantastische uithaal raak schoot in de rechterbovenhoek: 2-0.

Kort hierna was hij weer dicht bij een treffer. Na een voorzet van Sander Koeleman stond hij bij de tweede paal helemaal vrij, maar wist de bal niet goed te raken. Patrick Triep, met zijn soms onnavolgbare bewegingen, zag zijn inzet eerst nog gestopt. Maar in de 71e minuut was het alsnog raak. Hij kreeg van eigen helft alle ruimte aan de rechterkant, kapte zijn tegenstander in de 16 prima uit en met een fenomenale uithaal schoot hij de bal via onderkant lat in de linkerbovenhoek: 3-0.

Swift probeerde hierna via Max Gerard van Wakeren wat terug te doen, maar dankzij een prima redding van doelman Danny Koning had dit geen succes. In de 84e minuut liep FC ’s-Gravenzande zelfs nog verder weg toen Roy Vermolen aan de linkerkant Patrick Triep wegstuurde, die gaf op maat voor en daar wist Yuri Westhoff wel raad mee: 4-0.

Met nog 5 minuten op de klok en 5 minuten blessuretijd liet de thuisploeg het even afweten en kon Swift nog terugkomen tot 4-2. Eerst was het Guide de Graaf die raak schoot en twee minuten later Carlos Groen. FC ’s-Gravenzande zal hier ongetwijfeld van geleerd hebben om scherp te blijven tot de laatste minuut, maar op de verdiende overwinning viel weinig af te dingen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman (87. Menno Roodenburg), Yuri Westhoff (90. David Belic), Twan van Meerten, Frank Broos (76. Jan Verduijn), Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Swift: Joost Meendering, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Dennis Dinkgreve, Donny van de Pol ( 56. Mallqui Cabezas Narvaez), Guido de Graaf, Max Gerard van Wakeren, Mathieu Christianen, Sam Doeve (73. Pepijn Veerman), Carlos Groen, Alwin VanderLyde

Scheidsrechter: G. (Gert) Keijl uit Heerde, assistenten: dhr. T.J.J. de Vlaming uit Dordrecht en dhr. G.A. Moraal uit Oegstgeest.