Samet Dag Man of the Match FC 's-Gravenzande - Jong FC Den Bosch 2 - 2

15 september 2018

Verdienstelijk gelijkspel voor FC 's-Gravenzande

Voor het eerst in de geschiedenis speelde FC ‘s-Gravenzande in competitieverband tegen het beloften team van een betaald voetbalorganisatie. Het is al een paar seizoenen gebruikelijk dat deze teams vanaf de 1e divisie plaats nemen tussen de standaardteams van amateurclubs en nu dus ook in de hoofdklasse A. Jong FC Den Bosch zette vorige week nog gedecideerd Achilles Veen, toch niet een van de minsten in deze klasse, opzij, dus het beloofde een zware klus te worden 


Waar FC ‘s-Gravenzande zich nog wel eens wil bezondigen aan een ongeconcentreerde start, was deze nu voorbehouden aan de  gasten. Het stelde de ploeg van Richard Elzinga al in de 4e minuut in staat om de score te openen. Via een uitgespeelde aanval die opgezet werd door Frank Broos kwam de bal uit een voorzet van Sander Koeleman voor de voeten van Yuri Westhoff, die niet kon missen: 1 - 0.


 

De openingstreffer schudde FC Den Bosch duidelijk wakker en de gasten namen langzaam het heft in handen. De gelijkmaker was nog een treffer die uit de lucht kwam vallen. Er werd Jerreau Farel Cairo geen strobreed in de weg gelegd om ruim buiten de punt van het zestien meter gebied een schot los te laten dat zo nauwkeurig in de verre hoek geplaatst bleek dat doelman Danny Koning er alleen maar verbaasd naar kon kijken: 1 - 1.

 

Vanaf dat moment bouwden de profs een steeds groter overwicht op, wat al in de 30e minuut tot een voorsprong leidde. Daarbij werden de Bosschenaren wel geholpen door scheidsrechter Herms die in een duikeling van Luuk Brouwers wel erg eenvoudig een strafschop zag. Velen waren de mening toegedaan dat Samet Dag wel degelijk de bal speelde, slechts enkelen beoordeelden de conclusie van de leidsman als correct. Jort van de Sande benutte de strafschop, al zat Danny Koning nog wel met zijn vingertoppen aan de bal: 1 - 1.

 
 

Er volgde een half uur waarin de gasten lieten zien individueel duidelijk meer kwaliteit in huis te hebben dan FC ‘s-Gravenzande, maar dit niet in meer treffers om wisten te zetten. Het was duidelijk dat voor FC ‘s-Gravenzande slechts de geluksfactor nog tot een beter resultaat zou kunnen leiden. En het was juist dat beetje geluk wat er voor zorgde dat de stand weer in evenwicht kwam. Na een aanval in de 62e minuut over vele schijven kwam de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Sander Koeleman. Zijn schot werd door een Bossche verdediger van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was: 2 - 2. 

FC Den Bosch was duidelijk geschrokken van de gelijkmaker en nam, bewust of onbewust, wat gas terug. FC ‘s-Gravenzande rook de kans op meer, maar kansen voor Frank Broos en Yuri Westhoff (vooral zijn ziedende uithaal van bijna 40 mtr die maar net langs de kruising vloog maakte indruk) leverden geen treffers meer op.

Waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 - 2 gelijk spel, wat voor FC ;s-Gravenzande op zijn minst verdienstelijk genoemd mag worden.Samet Dag werd deze middag uitgeroepen tot “Man of the Match”

 

.


 

Samet Dag ontvangt van vice voorzitter van Business 's-Gravenzande Martin van Doorne de prijs voor de Man of the Match van Den.Haan (voorheen 't Haantje)

Opstelling FC ‘s-Gravenzande:
Koning, Abbas, Broch, Vermolen (Belic), Triep, Koeleman, Westhoff, van Meerten (Boers), Broos (van der Mast), Dag, Ozdemir

Opstelling Jong FC Den Bosch:
Cairo (Mulders) , Hoffman (Klas), van Dijk, Boulamhayam, Voets, van de Sande, van Hedel, van der Heijden, Slabbekoorn, Brouwers, Lambert
 

 

 

 

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.