Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - XerxesDZB 3 - 2

13 oktober 2018

FC ’s-Gravenzande met negen man te sterk voor XerxesDZB

Een bekende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande deze zaterdag. Na promotie vorig seizoen speelt XerxesDZB nu ook in de hoofdklasse en dat is voor FC ’s-Gravenzande altijd een lastige tegenstander. Al meerdere malen trokken de Rotterdammers aan het langste eind, alhoewel in het seizoen 2016/2017 de balans in het voordeel van FC ’s-Gravenzande uitviel met tweemaal winst.

Slap begin
Weliswaar was de eerste mogelijkheid nog voor de thuisploeg toen Frank Broos naast kopte op aangeven van Ziko Özdemir, maar was het XerxesDZB dat in de 6
e minuut de score opende. Een inzet kwam via doelman Danny Koning weer het veld in waarna Denzel Medar de bal alsnog binnenschoot: 0-1. Na ruim een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen een voorzet van Raoul Gangadin door Danny Koning voor de voeten van Robin Driesse werd weggeplukt. Hierna kwam de thuisploeg wat beter in haar spel. Een voorzet van Sander Koeleman werd door Yuri Westhoff goed ingekopt, maar via de vuisten van doelman Wesley van der Molen ging die over.

In de 21
e minuut kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. Via Sander Koeleman, Samet Dag en Frank Broos kwam de bal voor het doel en was het Yuri Westhoff die de bal over de lijn werkte, zijn 100e doelpunt voor FC ’s-Gravenzande in het eerste elftal, een fantastische prestatie.

Nog maar net bekomen van deze treffer mocht Sander Koeleman een vrije trap nemen. Roy Vermolen stond hierbij in het strafschopgebied en werd onderuit getrokken. Resoluut wees scheidsrechter Matthijs Jobbe naar de stip en had Frank Broos FC ’s-Gravenzande op voorsprong kunnen zetten. Met de nadruk op kunnen, want hij schoot veel te nonchalant in en werd door de XerxesDZB doelman gestopt. In het resterende deel van de eerste helft was het Patrick Triep die zijn inzet door de doelman uit de verre hoek zag getikt en voor XerxesDZB was Robin Driesse gevaarlijk maar zag zijn inzet gestopt door Danny Koning.

Tweemaal rood
De tweede helft was uitermate spannend. In de 52
e minuut mocht Pascal Broch gaan douchen na zijn tweede gele kaart en kwam FC ’s-Gravenzande met 10 man te staan. Na een enorme kans voor de Rotterdammers van Bruce van Kesteren, Danny Koning voorkwam een treffer was het in de 55e minuut FC ’s-Gravenzande dat weer op voorsprong kwam, ondanks de numerieke minderheid. Yuri Westhoff schoot goed in, maar doelman Wesley van der Molen kreeg de bal niet goed onder controle waarna Frank Broos alsnog te trekker overhaalde: 2-1.

Na weer een prima kans voor de bezoekers van Robin Driesse, maar hij schoot naast, werd het zelfs 3-1. Na een paar onnavolgbare bewegingen van Patrick Triep schoot hij de bal richting doel, ook nu kreeg de doelman de bal niet goed onder controle en maakte Yuri Westhoff het in de rebound af.

De man meer situatie brak de thuisploeg wel op, want het was de laatste 20 minuten meer tegenhouden dan aanvallen. Pogingen van Karim Paulino Reyes en Robin Driesse hadden geen resultaat. Voor de thuisploeg was Roy Vermolen nog kansrijk, maar kwam niet tot een goed schot. De gastploeg kwam toch nog dichterbij toen Robin Driesse uit een hoekschop de stand op 3-2 bracht. Toen ook Ziko Özdemir na zijn tweede gele kaart van het veld moest was het wel even billenknijpen met 9 man, maar uiteindelijk bleven de punten in ’s-Gravenzande.

Voorzitter Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande samen met balsponsor Revisto overhandigen Yuri Westhoff de prijs voor de Man of the Match te besteden bij DEN.HAAN (voorheen 't Haantje).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch, Roy Vermolen (86. Jan Verduijn), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (57. David Belic), Frank Broos (78. Menno Roodenburg), Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams (71. William Darjij), Mike Navajas Sanchez, Desley Hoogendijk, Denzel Medar, Raoul Gangadin, Wembley Paulino Reyes, Jan Tuitel (85. Ioldi Soares de Brito), Jordan Kroon (58. Moreno Marengo), Bruce van Kesteren, Robin Driesse.

Scheidsrechter dhr. Matthijs Jobse uit Sint Laurens, assistenten: dhr. Sven Rozemeijer uit Oosthuizen en Joey Teders uit Hellvoetsluis