Patrick Triep Man of the Match FC 's-Gravenzande - sv DFS 6 - 0

FC ’s-Gravenzande op schot tegen DFS

Sportvereniging Door Fusie Sterk uit Opheusden was in de 11
e
competitieronde de tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. De club ontstond op 1 oktober 2001 door een fusie van sportvereniging ASV Sparta ’57 en voetbalvereniging vv Opheusden. De ploeg speelt sinds drie jaar in de hoofdklasse. Nog niet eerder hebben beide ploegen elkaar ontmoet. De stand vooraf: DFS staat met 16 punten uit 10 wedstrijden op een zevende plaats, FC ’s-Gravenzande met 6 punten meer op een tweede plaats. DFS doet het de laatste weken goed met drie overwinningen op rij, dus een makkelijke middag zou het zeker niet worden voor de ’s-Gravenzanders zo leek het.

Huldiging van Ruben de Groot voor z'n 100e st wedstrijd in FC 's-Gravenzande 1

Gelijk opgaande wedstrijd
De eerste helft ging redelijk gelijk op, al was de thuisploeg enkele malen dichter bij de openingstreffer dan DFS. In de 9
e minuut was er een vrije trap die door Patrick Triep precies op het hoofd van Gijs Abbas werd gelegd, hij kopte ook goed in maar zag de bal van de lijn gewerkt. Een overtreding van FC ’s-Gravenzande in het strafschopgebied was in de ogen van de gastploeg een glaszuivere penalty, maar scheidsrechter Raymond Meilink was een andere mening toegedaan en liet doorspelen. Na ruim een kwartier spelen was Sander Koeleman gevaarlijk uit een vrije trap, maar doelman Jaap Omvlee stond op de juiste plaats. Hij reageerde ook attent op een inzet van Roy Vermolen, die op aangeven van Frank Broos goed inschoot. Voor DFS was uit een vrijetrap Remy Raterink nog kansrijk, maar schoot de bal in de muur en werd weggewerkt door de verdediging van de thuisploeg. Een vrije trap van Patrick Triep kwam bij Ruben de Groot terecht, maar de verdediging verwerkte die tot hoekschop. Na ruim een half uur spelen viel het eerste doelpunt. Na goed doorgaan was het Frank Broos die raakschoot: 1-0.

Nog geen minuut later had hij zomaar de volgende treffer kunnen binnenschieten, maar dankzij DFS doelman Jaap Omvlee bleef zijn ploeg een grotere achterstand bespaart. Nadat in de 38
e
minuut pogingen voor Lucien Dors en Remy Raterink geen succes hadden voor DFS, was het in de blessuretijd van de eerste helft weer Frank Broos die scoorde op aangeven van Samet Dag: 2-0. Een mooi moment zo vlak voor rust.

Ruime overwinning
DFS kwam er in het tweede bedrijf nog maar nauwelijks aan te pas. De 3-0 kwam in de 51
e minuut van Patrick Triep die op aangeven van Frank Broos de bal binnen schoot.

Een minuut later werd Frank Broos in het strafschopgebied onderuitgehaald door Rick van Walsem en ging de bal op de stip. Ruben de Groot, die deze middag zijn 100e wedstrijd speelde voor FC's-Gravenzande en voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd, schoot de penalty onberispelijk binnen: 4-0. Kort hierna was Yuri Westhoff veel te nonchalant om de stand verder op te voeren, op aangeven van Frank Broos schoot hij de bal tegen de paal.

Met nog een half uur te spelen werd het 5-0. Roy Vermolen stuurde op rechts Patrick Triep weg, die gaf de bal op maat voor waarna Frank Broos het prima afmaakte. DFS probeerde nog wel wat terug te doen, maar echt overtuigend was dat niet. Noë Bokila zag zijn inzet gepakt door Danny Koning en datzelfde was het geval op een inzet van Marijn de Kler. FC ’s-Gravenzande liep nog verder weg toen invaller Rick Boers de bal in de 83e minuut binnenschoot: 6-0.

Kort voor tijd was het de DFS doelman die een nog grotere achterstand voorkwam toen Patrick Triep de bal voor het doel bracht en Yuri Westhoff net iets te laat was. Een overtuigende overwinning dus voor FC “s-Gravenzande.

Voorzitter Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande samen met balsponsor Versland overhandigen Patrick Triep de prijs voor de Man of the Match te besteden bij DEN.HAAN (voorheen 't Haantje).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot, Roy Vermolen (75. David Belic), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Menno Roodenburg (64. Twan van Meerten), Frank Broos (70. Rick Boers), Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar (65. Alex Scheffer), Rick van Walsem, Jim van Alst, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Lucien Dors, Noë Bokila (80. Zefanho Kiriwenno), Mattheys Kuypers (59. Gijs Grootendorst), Marijn de Kler, Lorenzo Davids

Scheidsrechter: dhr. Raymond Meilink uit Enter, assistenten: dhr. Wouter Linders uit Dordrecht en dhr. Dylan Verstappen uit Asten