Roy Vermolen Man of the Match FC 's-Gravenzande - SC Feyenoord 0 - 1

01 december 2018

Opnieuw miniem verlies voor FC ’s-Gravenzande tegen SC Feyenoord

Ook deze zaterdag geen makkelijke tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Het op de 7e plaats staande SC Feyenoord was de tegenstander. In het seizoen 2016/2017 stonden de ploegen ook al tegenover elkaar, toen in de eerste klasse. Vorig jaar promoveerden de Rotterdammers en komen elkaar dus nu weer tegen in de Hoofdklasse. Aan deze wedstrijden hield FC ’s-Gravenzande niet een bepaald goed gevoel over, thuis werd met 1-3 verloren en uit met 2-0. Maar we zijn nu ruim anderhalf jaar verder en zijn er de nodige wisselingen geweest. Voor de thuisploeg was, om in het spoor van Volendam te blijven, een overwinning gewenst na het verlies vorige week tegen Achilles Veen.

Wisselend spelbeeld

De eerste helft gaf een wisselend spelbeeld te zien. FC ’s-Gravenzande was de eerste en laatste 10 minuten van de eerste helft de bovenliggende partij, het middengedeelte was voor SC Feyenoord. De eerste doelpoging kwam van Junior Obiku in de 3e minuut, maar doelman Danny Koning stopte zijn inzet. Aan de andere kant was het even later Patrick Triep die kansrijk was op aangeven van Frank Broos, maar via de SC Feyenoord doelman leverde dat alleen maar een hoekschop op. Ook een inzet van Yuri Westhoff, na ruim een kwartier spelen had geen succes, zijn inzet werd door doelman Rick van der Burg gestopt.

Een overtreding op Patrick Triep leverde een vrije trap op voor Sander Koeleman op zijn favoriete plekje enkele meters buiten het strafschopgebied, maar hij schoot de bal in de muur en kon eenvoudig worden weggewerkt. Na ruim een half uur spelen kwam SC Feyenoord op voorsprong. De verdediging greep aan de linkerkant niet goed in en had Junior Obiku vrije doorgang, die gaf de bal op maat voor en kon Tim Schoonheijm vanaf de rand strafschopgebied vol uithalen en liet Danny Koning kansloos: 0-1.

Tot aan de rust was de thuisploeg weer de bovenliggende partij, maar dat leverde niet meer op dan een schot van Patrick Triep die de bal een meter over de lat schoot.

Worstelend op zoek naar de gelijkmaker

In de tweede helft probeerde FC ’s-Gravenzander weer gelijk te komen, maar de anders zo productieve voorhoede wist maar zelden echt gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Patrick Triep werd door Frank Broos over de lat gekopt, en datzelfde deed ook Yuri Westhoff, op aangeven van Samet Dag.

Bij een snelle uitbraak was Junior Obiku nog gevaarlijk, maar schoot de bal in het zijnet. Ricardo Merrelaar kwam met nog een half uur te spelen vrij voor Danny Koning, maar wist het niet af te maken. Voor het doel van SC Feyenoord was het Frank Broos die nog kansrijk was uit een hoekschop van Sander Koeleman, maar hij kopte de bal recht in de handen van de doelman.

Een poging van Samet Dag uit een hoekschop van Patrick Triep had ook geen succes, ook nu kwam de bal recht in de handen van Rick van der Burg. In het laatste kwartier was SC Feyenoord nog tweemaal dicht bij een grotere voorsprong, maar wisten het niet af te maken. Junior Obiku zag zijn inzet door de doelman gestopt en Adil Akanioui zag de bal net over de lat verdwijnen.

Een tweede helft die erg matig voetbal te zien gaf, de wil was er wel, maar de uitvoering lukte niet. FC ’s-Gravenzande moest dus voor de tweede week achtereen met een nederlaag genoegen nemen. Dan maar hopen op een stuntje volgende week tegen koploper Volendam.

Voorzitter Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande samen met balsponsor Ronald Hoogenboom van  MIERLO - DINKQ feliciteren en overhandigen Roy Vermolen  de prijs voor de Man of the Match te besteden bij DEN.HAAN (voorheen 't Haantje).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot (79. Jan Verduijn), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (86. Rick Boers), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir (85. Pascal Broch)

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn, Quincy Oosterom, Adil Akanioui, Sandin Avdic, Ricardo Merrelaar (64. Adair Veiga Lopes), Tim Schoonheijm (70. Shabir Isoufi), Junior Obiku (81. Lucas van Oeveren)

Scheidsrechter: dhr. Luuk Timmer uit Apeldoorn, assistenten dhr. Chris Hoogland uit Hoorn en dhr. Iwan Larijn uit Dordrecht