David Belic Man of the Match FC 's-Gravenzande - V.V. Spijkenisse 0 - 0

09 februari 2019

Weinig te beleven bij FC ’s-Gravenzande tegen Spijkenisse

Velen zullen zich nog de heenwedstrijd herinneren van Spijkenisse – FC ’s-Gravenzande. In een zinderend duel werd het tenslotte een 2-5 overwinning, met tot nu toe de beste wedstrijd van het seizoen. Maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst, en daar kan FC ’s-Gravenzande over mee praten, want uit de laatste zes wedstrijden werd slechts één punt binnengehaald. Op de ranglijst is het verschil slechts één puntje in het voordeel van Spijkenisse, een strijd dus in de middenmoot. Als je dan het verschil neemt met de onderste ploegen is dat nog niet eens groot, dus beide ploegen zouden zeer gebaat zijn met een overwinning.

Weinig kansen

Met de straffe wind over het veld was het voor beide ploegen moeilijk voetballen. De bal dwarrelde soms alle kanten op en dat kwam het spel uiteraard niet ten goede. Zeker het eerste half uur was de thuisploeg de bovenliggende partij, had veel balbezit, maar kansen leverde dat nauwelijks op.

Een eerste mogelijkheid om de score te openen was voor Twan van Meerten, maar de bal kwam voor zijn ’verkeerde been’ en met dit schot had doelman Michael Termijn geen moeite. Het laatste kwartier voor rust wist Spijkenisse er wat meer uit te komen en was er nog een kansje voor invaller Demi Gosepa, maar schoot naast. De beste kans in de eerste helft was in de 44e minuut voor Frank Broos, een voorzet vanaf de rechterkant schoot hij recht tegen de Spijkenisse doelman die zijn inzet stopte terwijl er toch tijd genoeg was om een hoek uit te kiezen.

Ook Yuri Westhoff was na een goede actie nog kansrijk maar leverde uiteindelijk niets op.

Het bleef zoals het was

Ook in de tweede helft viel er maar bar weinig te beleven. Beide ploegen maakten veel fouten met vooral verkeerde passes en af en toe een kansje.

Voor Spijkenisse was het Justin Lenny Holwijn die zijn inzet zag gestopt door Danny Koning, in de rebound kon Demi Gosepa nogmaals inschieten, maar via het been van een FC ’s-Gravenzande verdediger leverde dat niet meer op dan een hoekschop.
Met nog een klein half uur te spelen was het uit een voorzet vanaf de linkerkant Yuri Westhoff die goed inkopte maar deed dit recht in de handen van doelman Michael Termijn, kort hierna schoot hij de bal nog een keer naast.

Voor Spijkenisse was er nog een kansje voor Justin Lenny Holwijn, maar Danny Koning had met zijn inzet geen moeite. Kortom, een wedstrijd waar maar heel weinig gebeurde, nauwelijks scoringskansen, dus kon iedereen wel leven met deze puntendeling.

Voorzitter Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande samen met balsponsor  "Lets Grow" overhandigen  David Belic de prijs voor de Man of the Match te besteden bij DEN.HAAN (voorheen 't Haantje).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg (80. Patrick Triep), Frank Broos (80. Ziko Özdemir), Roy Vermolen, David Belic, Samet Dag

Frank Broos (80. Ziko Özdemir), Roy Vermolen, David Belic, Samet Dag

Opstelling Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani (81. Tyrone Zuidgeest), Anthony Bentem, Peter de Lange, Stefano Consalves, Justin Lenny Holwijn (83. Yilmaz Erdogan), Danny Groos, Felino Jardim, Rephendry Amsterdam (31. Demi Gosepa), Glenn Rijsdijk, Jesse Luijkx

Scheidsrechter: dhr. Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, assistenten dhr. L.M.W. Andy uit Leeuwarden en dhr. I.J. Larijn uit Dordrecht.